Training positief en verbindend opvoeden 

Ouders van kinderen tussen 2 en 10 jaar kunnen in mei en juni deelnemen aan een zesdelige reeks waar je meer leert over positief en verbindend opvoeden. Je krijgt heel veel info én handvaten waar je thuis mee aan de slag kan.

Schepen van Kinderopvang, Chiel Danckers: “Onze maatschappij wordt drukker en drukker, kinderen krijgen constant impulsen te verwerken en dat uit zich natuurlijk in hun gedrag. Ook ouders hebben het druk. We willen hen dan ook graag ondersteunen door een aantal sessies aan te bieden die draaien rond opvoeden.
Kranten, tijdschriften, blogs: ze staan vol met meningen rond opvoeden. Het is soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom vind ik het belangrijk om een onderbouwd kader mee te geven. Voor die onderbouwing en deskundigheid zorgt Huis van het Kind i.s.m. Aiko (CKG Lentekind), waarvoor dank. “

Welke thema’s komen zoal aan bod?

  • Hoe kan je op een positieve manier opvoeden én daarbij een goede band met je kind opbouwen?
  • Hoe bepaal je regels en trek je duidelijke, voorspelbare grenzen zonder strijd aan te gaan?
  • Hoe praat je met en luister je naar je kind zodat het zich  echt gehoord voelt?
  • Hoe kan je omgaan met hevige emoties van je kind?

Je krijgt  informatie en handvaten over deze thema’s waar  je thuis meteen mee aan de slag kan gaan. Je kan ervaringen delen met andere ouders. Meer info kan je terugvinden op de gemeentelijke website.

Hiermee zetten we in op de ondersteuning van jonge gezinnen en dus ook de groei van onze kinderen in een kindvriendelijke gemeente.