Avontuurlijke Buitenspeeldag in de Lilse Bergen

Op woensdag 20 april 2022 zijn alle Lilse kinderen en jongeren gratis welkom op de Buitenspeeldag in De Lilse Bergen. Een hele namiddag speelplezier gegarandeerd! De Kindergemeenteraad vroeg onze scholen om op deze dag alvast geen huiswerk met de kinderen mee te geven.

Schepen van Jeugd Chiel Danckers :

“Door deel te nemen aan de Buitenspeeldag willen we kinderen en jongeren stimuleren om meer buiten te spelen. In je eigen buurt buiten kunnen spelen blijft van onschatbare waarde. Denk maar aan sociale interactie, onbewust oefenen van motorische vaardigheden, zich uitleven, enz.
Daarom ontwikkelden we vorig jaar samen met honderden kinderen ons speelweefselplan. We maakten een overzicht van alle speelruimten in onze gemeente en keken waar er extra speelruimte mogelijk is of waar een vernieuwing van een huidig speelzone nodig is. Zo kwamen er recent al twee nieuwe speelzones aan Hof d’Intere en Park Goetschalckx en vernieuwden we ons speelpleintje aan Haestakkers. Dit jaar staat de vernieuwing van zes speelpleintjes nog op de planning. Natuurlijke speelbeleving staat hier telkens centraal. Ook de komende jaren investeren we jaarlijks 120.000 euro in buiten spelen.”

Kinderen kunnen tijdens de Buitenspeeldag op avontuur gaan langs het touwenparcours of de hindernissenbaan. Springplezier is gegarandeerd op de verschillende springkastelen en trampolines. Er zijn ook allerlei fietsjes, gocarts of zelfs waterfietsen waar kinderen gebruik van kunnen maken. De klimmuur, minigolf, bouwzone voor kampen, enz. zullen ook open zijn voor gebruik. Het is duidelijk: dit wordt een BANGELIJKE BUITENSPEELDAG. Mama’s, papa’s, oma’s, opa’s… kunnen tegelijk genieten van een terrasje bij de horeca van de Lilse Bergen.

De Buitenspeeldag vindt dus plaats in De Lilse Bergen (Strandweg 6, 2275 Lille) tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Alle verdere info is hier te vinden. Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.