Heymansstraat terug open als woonerf

Jullie hebben het alvast kunnen zien: de laatste hand wordt gelegd aan de herinrichting van het dorpshart in Wechelderzande. Het is niet alleen de straat die een nieuwe uitvoering kreeg, maar ook de rioleringen, dat maakt zulke projecten toch enige tijd in beslag nemen.

Schepen voor Mobiliteit, Luc De Backer: “We zijn nu al fier op het resultaat. Als daarenboven de verdere aanplanting in het plantseizoen gebeurt, zal het helemaal klaar zijn om ervan te genieten. Ook het historische hekwerk rond de kerk zal later nog teruggeplaatst worden. Specialisten renoveren dit momenteel nog met het nodige respect voor dit erfgoed.”

“De Heymansstraat is vanaf nu een woonerf en eenrichtingsstraat. Het eenrichtingsverkeer geldt van Den Hert in de richting van de Vlimmersebaan. Het verkeer komende uit de Vendelmansweg en Pastorijstraat kan verder rijden richting Vlimmersebaan. Zo maken we het centrum weer een beetje verkeersveiliger voor iedereen.”

Met de Kermis zullen de inwoners er al volop van kunnen genieten. In 2023-2024 plannen we de verdere herinrichting van de Vlimmersebaan, met extra aandacht voor betere fietspaden.