Sport- & belevingssite Balsakker open

Donderdag duwden Luc en Chiel samen met hun collega-schepenen op de knop: de knap vernieuwde site Balsakker werd zo ingehuldigd.

Zaterdag stond de officiële opening op de agenda. Kwam jij ze al ontdekken? Er valt continu voor eenieder wat te beleven: van jong tot oud, van sportief tot iets rustiger aan… Een geweldig skatepark, een avontuurlijke speelzone, een prachtige atletiekpiste, een bikeparcours, petanqueterreinen, beachvolley, enz. 🙌

Het is een echte plaats geworden waar ontmoeten, sporten en beleven centraal staan! Dat er terug kan gezwommen worden is een belangrijke verwezenlijking, vooral om onze schoolkinderen alle leerkansen te geven. Tegelijk motiveren we onze inwoners om te blijven bewegen. Dat kan je immers niet enkel in het zwembad, maar ook daarbuiten. De buitenaanleg met daarbij een atletiekpiste, skatepark, speelzone, enz. was namelijk een voorwaarde voor onze partij om ook het zwembad aan te vatten. We zijn blij dat onze coalitiepartner daarin meegegaan is.

Meer info over het indoor aanbod en de tarieven vind je via https://www.sportoase.be/nl/balsakker. Natuurlijk genieten onze inwoners van een voordeeltarief.

Om de jaarlijkse kosten te drukken hebben we samenwerkingsovereenkomsten met Kasterlee, Zoersel en Zandhoven afgesloten. Zo zitten de kosten in dezelfde richting als de uitbating van het oude zwembad en sporthal indien die prijzen zoals alles geïndexeerd zouden zijn, maar wel in een oerdegelijk jasje. We investeren dus in de toekomst en zorgen zo voor een uitgebreid aanbod aan vrijetijdskansen in onze gemeente. We zijn er zeker van dat dit onze gemeente nog meer zal doen bruisen!