Speelzone Meidoornlaan bijna klaar voor avonturen

In de Meidoornlaan te Wechelderzande wordt momenteel de speelzone stevig aangepakt. Er werd al een klauterparcours aangelegd en er staat nog veel meer gepland. Op 2 december houdt de gemeentelijke jeugddienst er samen met landschapsarchitect Jo Campo een plantdag.

Onze schepen Chiel ging op werfbezoek met zijn petekindje.

Sinds het begin van deze legislatuur zetten we kei hard in op het samenbrengen van onze inwoners. Dat doen we o.a. aan de hand van het speelweefselplan. Dit plan maakten we met de jeugddienst op samen met honderden kinderen. Zo weten we waar de prioriteiten liggen qua locatie en qua omgeving/inrichting van deze locaties.

Schepen van Jeugd, Chiel Danckers: “Op die manier maken we maximaal gericht gebruik van de financiĆ«le middelen van de gemeente. Kinderen weten als expert het best waar, waarmee en hoe ze willen spelen.”

Naast de herinrichting van de speelzone te Laakakker (Poederlee), het bouwen van een speeltoren in het speelbos Brulens (Gierle) en het nieuwe skatepark te Gierle, zal deze zone te Meidoornlaan (Wechelderzande) dus weer een extra realisatie zijn die ontmoeting en spelen stimuleert.

Chiel Danckers: “Vanuit mijn job als leerkracht basisonderwijs weet ik dat veel kinderen het moeilijk hebben om in groep te spelen. De sociale competenties van kinderen staan steeds meer onder druk dankzij minder buitenspeelmogelijkheden en waarschijnlijk ook meer binnenspeelmogelijkheden (denk maar aan tablets, games, enz…). Net daarom willen we vanuit het gemeentebestuur tegengas bieden. Wie nooit heeft leren samen spelen, zal het later ook moeilijker hebben om samen te werken, om zich te verplaatsen in een ander zijn gevoelens, enz. Wij willen in onze gemeente gaan voor een warme maatschappij waarin er aan elkaar gedacht wordt en voor elkaar gezorgd wordt. Dat begint van jongs af aan.”

Dat ontmoeten gebeurt trouwens niet allen door kinderen. Op zaterdag 2 december organiseert de gemeentelijke jeugddienst samen met landschapsarchitect Jo Campo een plantdag in de Meidoornlaan. In het ontwerp tekende Jo heel wat fruitbomen/-struiken. Het zou fijn dat we die samen met de buren kunnen planten om zo het pleintje nog meer ‘eigendom’ van de wijde buurt te maken. Wanneer de vruchten rijp zijn, kan de buurt er maar van genieten.

Momenteel is de zone nog in opbouw. Kom jij op 2 december mee fruitbomen/-struiken planten?

Op het terrein werd naast een klauterparcours met uitkijktoren ook werk gemaakt van klimbomen, een kleiner voetbalveld met aangepaste doelen (met net), een nestschommel, enz. Ook werd er rekening gehouden met de nodige oppervlakte voor het jaarlijkse buurtfeest.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *