Kleuterschool krijgt vernieuwde groene speelplaats

De speelplaats van de kleuterschool in Gierle krijgt deze zomervakantie een grondige make-over. De speelplaats wordt voor 40% onthard en wordt omgetoverd tot groene speelzone met allerlei natuurlijke speelelementen.

Schepen van Onderwijs, Luc De Backer:
“De huidige speelplaats werd langer dan tien jaar geleden aangelegd met waterdoorlatende klinkers, maar die waterdoorlatende functie werkt niet meer. Als gevolg zorgt hevige of langdurige regenval voor wateroverlast op de speelplaats waardoor de kleuters niet meer kunnen spelen. Een vernieuwing van deze speelplaats is dus dringend nodig. Het ontwerp voor de nieuwe speelplaats kwam er in nauw overleg met kinderen en leerkrachten de school. Ook de toiletten passen we aan. Zij zullen voortaan gespoeld worden met regenwater.”

De nieuwe speelplaats wordt deels gefinancierd via een subsidie dankzij Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete.

Als alles vlot verloopt en weersomstandigheden mee zitten, kunnen de kleuters vanaf eind dit jaar genieten van hun splinternieuwe speelplaats! De aanplanting zal gebeuren in het plantseizoen (najaar).

Komend jaar komt ’t Trapleerke te Lille aan de beurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.