Hang je tutje in de Tuttenboom!

Vanaf 18/5 kunnen peuters terecht in Hof d’Intere om hun tutje weg te hangen. Tegenover de speelberg staat er immers een magnolia die voortaan dienst doet als tuttenboom.

Kindjes die afscheid willen nemen van hun tutje kunnen dat voortaan doen aan de hand van een leuke aftelkalender. Illustrator Liesbet Slegers ontwierp de kalender op vraag van onze gemeente. Wanneer ze er dan klaar voor zijn, kunnen ze hun tutje hangen in de Tuttenboom.

Schepen van Jeugd, Chiel Danckers: “Afscheid nemen van een tutje is niet gemakkelijk, merkte ik de laatste jaren in mijn nabije omgeving. Toch is het belangrijk dat er ook niet te lang mee gewacht wordt. Des te langer dat een kind tut, des te minder goed de spraakfunctie en het gebit zich kan ontwikkelen. Dit kan dus wel problemen geven…

Aftelkalenders zijn te verkrijgen bij onthaalouders/crèches of in ’t gemeentehuis.

We kozen een magnolia bij de speelzone te Hof d’Intere (Wechelderzande) uit als Tuttenboom. Gisteren (woensdag 18 mei ’22) kwam illustrator en tevens auteur van vele, bekende kinderboeken, Liesbet Slegers, de Tuttenboom officieel mee inhuldigen. Enkele kinderen kwamen alvast luisteren naar het verhaaltje dat ze wist te vertellen over de Tuttenboom. “De vogeltjes en eekhoorntjes zullen goed voor jullie tutjes zorgen,” wist ze mee te geven aan de kinderen.

Liesbet Slegers vertelt het verhaal bij de aftelkalender en de Tuttenboom.

Daarnaast zorgden we voor een verfrissend fairtrade drankje en kindergrime om het inhuldigingsmoment nog wat vrolijker te maken.

Chiel Danckers: “Afscheid nemen van een tutje hoeft geen droevige gebeurtenis te zijn. Met de lancering van de aftelkalender en onze Tuttenboom willen we hier een leuke gebeurtenis van maken voor elk kind én elk gezin. Tegelijk kan je ravotten in onze schitterende speelzone die erbij gelegen is.

Aftelkalenders zijn te verkrijgen in ’t gemeentehuis of bij onthaalmoeders/crèches in onze gemeente. Je tutje weghangen kan vanaf nu het hele jaar door! Onze burgemeester, Marleen Peeters is als nieuwbakken oma alvast heel opgetogen met dit initiatief.”

2 reacties op “Hang je tutje in de Tuttenboom!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.