10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Deze complimentenkaartjes kan je gratis versturen na de wandeling. Ze zijn verkrijgbaar bij café Den Toerist.

Van 1 tot 10 oktober loopt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Tijdens deze dagen zetten we op verschillende manieren het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Dit doen we onder andere door onze gloednieuwe complimentenwandeling te lanceren. De wandeling van 4 km loopt langs de wandelknooppunten. Onderweg passeer je verschillende borden die het belang van het geven van een compliment op een leuke manier in de kijker zetten.

Schepen van Gezondheid Chiel Danckers: “De waarde van een compliment wordt vaak vergeten, maar heeft een grote impact op ons mentaal welzijn. Met de complimentenwandeling willen we mensen aanmoedigen hierbij stil te staan. Onze werkgroep gezondheid stippelde de wandeling uit en bepaalde de inhoud. Tijdens de wandeling kom je borden tegen met leuke spreuken en opdrachtjes rond het geven van een compliment. De wandeling eindigt in Café Den Toerist. Daar vind je ook originele complimentenkaartjes die je gratis kan opsturen naar iemand die een opkikkertje verdient. Ook voor kinderen is de wandeling een aanrader. De leden van de kindergemeenteraad werkten een zoektocht uit die kinderen onderweg kunnen doen. Vinden ze alle verstopte letters onderweg, dan ontvangen ze een leuk complimentje.”

Onze schepen Chiel Danckers geniet samen met zijn vriendin Sam en vrijwilligers van de gemeentelijke werkgroep Gezondheid van een verse kom soep in café Den Toerist na hun stevige complimentenwandeling.

De complimentenwandeling is vanaf 1 oktober elke dag vrij te wandelen. De wandeling vertrekt aan Café Den Toerist. De brochure kan je oppikken aan het onthaal in het gemeentehuis of bij Café Den Toerist. Wij gingen alvast langs en genoten achteraf van een heerlijke kom soep in Den Toerist. Voor de realisatie van deze wandeling wensen we de werkgroep gezondheid in ’t bijzonder, de kindergemeenteraad en onze gemeentelijke diensten nogmaals te bedanken.

Je vindt de wandeling ook op www.lille.be/complimentenwandeling

Spreuken in het straatbeeld

Ook onze lokale ondernemers staan stil bij mentaal welzijn en helpen het bespreekbaar te maken. Dat doen ze dit jaar weer door mee te doen aan de actie ‘Spreuken in het straatbeeld’. Lokale handelaars/ondernemers kozen een spreuk die een vrijwilliger als het ware als een kunstwerk op bv. een vitrineraam kwam plaatsen. Zo versieren de spreuken ons straatbeeld en laten ze ons nadenken of geven ze een mentaal schouderklopje.

Ons gemeenteraadslid Ann Kersemans koos voor deze mooie, toepasselijke spreuk op haar raam.

Ook ons eigenste gemeenteraadslid en lokale onderneemster, Ann Kersemans plaatste een spreuk op haar raam. Ann Kersemans: “Met Kersvers wil ik iedereen laten kennismaken met de kwaliteit, de smaak en het duurzame aspect van verse biogroenten en -fruit van de boer uit de buurt. Een deel van de geoogste groenten van De Kijfelaar verwerk ik zelf tot groentepakketjes, soepen, spreads en hummus. De verse producten zijn hier verkrijgbaar in een automaat aan onze woning. Mentaal welzijn is een onderwerp dat de laatste jaren niet meer weg te denken is. Ook binnen binnen de duurzame werking van Kersvers is het een belangrijke pijler. Onze maatschappij wordt drukker en mensen maken zich vaak terecht zorgen. De spreuk die ik daarom koos geeft aan dat geduld vaak beloond wordt. Tegelijk zegt ze ook dat je jezelf niet te veel en te snel druk mag opleggen. Iedereen verdient kansen om te groeien. Zo gaat dat ook in onze natuur. Ik kook volgens het ritme van de seizoenen: in de winter moet je van mij geen verse tomatensoep verwachten.”

Ann Kersemans met een lading verse groenten bij haar weide met Kempense heideschapen.  — © RR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *