Week van de Fairtrade

Ook onze Inzetter en wereldwinkelvrijwilliger Jef Peeters kwam bokes smeren.

Onze werkgroep Fairtrade Gemeente zet deze week (eigenlijk 10 dagen, van 5 tot 15 oktober) o.a. weer de Bokes met Choco-actie op. In elke lagere school en kleuterschool in de gemeente delen ze brood uit van onze lokale bakkers, met daarop fairtrade choco van Oxfam Wereldwinkel Gierle.

In totaal worden er meer dan honderd broden gesmeerd en ongeveer een 50 potten choco geleegd. De boterhammen worden niet zomaar uitgedeeld, maar er wordt verteld waarom fairtrade choco anders is dan andere, wat fairtrade producten zijn en waarom ze belangrijk zijn. Kinderen leren zo heel wat bij dankzij een lekkere hap en de inzet van onze fairtrade vrijwilligers (van o.a. de Solidariteitsraad, Fairtrade Gemeente en Oxfam Wereldwinkel Gierle). Bij de wereldwinkel te Gierle zijn ze nog altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vele handen maken licht werk.

Een extra speciale dank gaat ook naar de leden van oudercomit├ęs e.d. die mee kwamen smeren.

Onze Inzetter van ’t eerste uur, Jef Peeters ging samen met onze schepen van Lokaal mondiaal beleid, Chiel Danckers, alvast mee smeren. Zij kunnen alvast met de hand op ’t hart zeggen: fairtrade choco, da’s eens zo lekker!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *