Snoeihout gratis naar het recyclagepark

Vanaf 2022 kan je snoeihout het hele jaar door gratis aanleveren op het recyclagepark van Lille

Schepen van Duurzaamheid Luc De Backer (Inzet): “Tot voor kort was het binnenbrengen van snoeihout op het recyclagepark betalend. Hier komt nu verandering in. Snoeihout zal je voortaan gratis kunnen aanleveren. Het snoeihout moet een minimale dikte van 1 cm hebben, met een maximale diameter van 20 cm. Het is belangrijk dat het snoeihout gescheiden aangeleverd wordt. Sorteren aan de bron zorgt immers voor een eenvoudigere verwerking achteraf. Als je alles gescheiden aanlevert, verlies je niet veel tijd aangezien je op verschillende plaatsen moet lossen. Ook voor de recyclageparkwachter is het dan gemakkelijker om de juiste afrekening te maken. Wordt het snoeihout en gemengd tuinafval niet gescheiden aangeleverd, dan wordt dit standaard aangerekend als gemengd tuinafval.”

Snoeihout van zowel loofbomen als naaldbomen kan vanaf januari 2022 dus gratis aangeleverd worden. Let er wel op dat de minimale dikte 1 cm is, met een maximale diameter van 20 cm. Beide moeten gescheiden aangeleverd worden. Snoeihout van loofbomen gaat bij het snoeihout, snoeihout van naaldbomen breng je binnen bij het gemengd tuinafval. Wat is er dan nog betalend? Haagscheersel, bladeren, klimop, buxus, riet, bamboe en o.a. siergrassen.

Natuurlijk is thuisverwerking steeds een nog betere zaak op verschillende vlakken. Graag geven we nog enkele tips mee, te vinden via volgende link: https://www.vlaco.be/nieuws/tips-om-je-snoeiresten-nuttig-in-te-zetten-in-je-kringlooptuin 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.