Wij vieren onze planeet – slotfeest op 16/4

Van 12 februari tot 17 april 2022 ontdek(te) je de wereld in Lille. Verenigingen, organisaties, scholen en vrijwilligers bieden tijdens deze periode activiteiten aan rond een werelds thema: Noord-Zuid, klimaat, internationale solidariteit… Zo kunnen we steeds dicht bij huis kennismaken met andere culturen, gewoonten en gebruiken. De pijlers zijn en blijven respect, verbondenheid en diversiteit. 

Enkele vrijwilligers van de Solidariteitsraad en kinderen van de kindergemeenteraad zetten het project in de verf.

‘Wij vieren onze planeet’ is dus de noemer waaronder de solidariteitsraad alle activiteiten bundelde. Want wij vieren (Lille, Wechelderzande, Gierle en Poederlee) houden van onze planeet! 

Schepen van Mondiaal beleid, Chiel Danckers:

‘Vaak staan we er niet bij stil wat er allemaal gebeurt in onze dorpen en waarrond dat dan draait. Onze verenigingen, scholen, vrijwilligers… werken veel meer rond (internationale) solidariteit dan dat we denken. Dat gebeurt vaak spontaan, maar ook vaak door er écht bij stil te staan. De laatste tijd (corona, klimaat, oorlogen in Jemen, Syrië, Oekraïne…) doet ons meer en meer stil staan bij het belang van internationale solidariteit. Het is niet alleen elders of ver van ons bed dat mensen, dieren, planten… last ondervinden van wat er gebeurt, van zaken waarvan de mens de oorzaak is. Ook hier ondervinden we hier in de Kempen ondervinden we steeds meer de gevolgen. Ik blijf het dan ook belangrijk vinden dat er gesensibiliseerd wordt en niet alleen dat: ook actie is nodig. Het is goed dat onze solidariteitsraad dit ook breder trekt en tegelijk sterk blijft inzetten op hun eigen projecten. Internationale solidariteit is de enige oplossing waaronder alle deeloplossingen kunnen vallen.’

Met een eindfeest op zaterdag 16 april sluit de Solidariteitsraad de 2 maanden van ‘Wij vieren onze planeet’ in schoonheid af. Iedereen is welkom voor een hapje, drankje en zoveel meer van 10 tot 18u in PC Sint-Pieter te Lille. Je kan er interactief meer uitleg krijgen over de verschillende projecten van de Solidariteitsraad, maar ook over het Praatpunt anderstaligen, Oxfam Wereldwinkel, enz.

Graag tot dan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.